COPYRIGHT © MORA STUDIO. ALL RIGHTS RESERVED

3D COFFEE CUPS PROJECT

3D COFFEE CUPS, MADE OF RECYCLED PLASTIC

Tijd kun je niet besparen. Tijd kun je alleen besteden en dat kan op een verstandige of domme manier. Met plastic gaat het net zo. We kunnen het niet meer wegdenken en het is ons leven al compleet binnengedrongen. De grote vraag is: gebruiken we het op een verstandige of domme manier? Want het is er en het is hardnekkig. Hardnekkiger zelfs dan onkruid. En onkruid vergaat niet…

De conclusie uit mijn voorgaande onderzoek is dat we een TUSSENSTAP nodig hebben. Een tussenstap om dichterbij de oplossing van plastic vervuiling te komen. Voor dit project heb ik namelijk onderzoek gedaan naar plastic vervuiling in verschillende branches. We moeten het gebruik van single-use plastic stapje voor stapje indammen en tegelijkertijd al dat afval verstandig waardevol maken. Op het gebied van interieur, exterieur en mode zijn er al een heleboel inspirende initiatieven. De food branche is natuurlijk een enorme bijdrager aan single-use plastic verbruik. Daarom wil ik een product ontwikkelen voor de voedsel-industrie wat gericht is op gerecycelde materialen en het opruimen en verminderen van plastic. 

Hierbij heb ik een glas ontworpen waar plastic afval in verwerkt wordt. Daarnaast is het glas multifunctioneel, wat betekent dat je er uit twee kanten uit kan drinken. Dit is ook duidelijk te zien op de 3d adobe Dimension foto’s.  Een glas wat bedoelt is voor een koffie & espresso en een glas voor een cappuccino & latte. 

MY SKETCHES

 

3D DRAWINGS FOR PRINTING (LONG CUP)
3D ADOBE DIMENSION, made by me
3D ADOBE DIMENSION, made by me