COPYRIGHT © MORA STUDIO. ALL RIGHTS RESERVED

LEEN BAKKER X Piet Hein Eek

In mijn eerste semester van het tweede jaar aan de academie, heb ik de opdracht gekregen om een all-over transmedia concept te ontwikkelen voor een bepaald merk. Iedere student kreeg de keuze uit een aantal merken waaronder Zaanse mayonaise, MAIUM, shine (app), ADE en Leen Bakker. Ik heb voor de woonwinkelketen gekozen die inmiddels alweer 100 jaar bestaat. Ik heb zelf een grote interesse in de interieur wereld en ik ben ervan overtuigd dat Leen Bakker nog grote stappen kan maken. Dat zij zichzelf in deze tijd op een andere manier op de markt kunnen plaatsen zodat ze een grotere doelgroep zullen aanspreken.

Ik ben voor mijn concept een fictieve samenwerking met Piet Hein Eek aangegaan. Piet Hein is een Nederlandse ontwerper die wereldberoemd is vanwege zijn zogeheten sloophouten meubels. Hij is een designer die veelal gebruikt maakt van afgedankte en dus al gebruikte materialen om daar vervolgens nieuw leven in te blazen. Upcycling dus.

Het idee achter upcycling vind ik goed bij de huidige tijdsgeest passen waardoor Leen Bakker een grotere (meer bewuste en vooruitstrevende) doelgroep kan aanspreken. Hierdoor kwam ik met het idee: de restjes van Leen.

De Upcycling samenwerking waarin Piet Hein Eek de restjes van Leen Bakker omtovert tot een kleine accessoire collectie. De restproductie van Leen zoals hout en glas worden hiervoor gebruikt. Doordat er is gewerkt met moderne kleuren en strakke vormen is het een campagne geworden waarmee Leen Bakker en Piet Hein echt een statement kunnen maken met betrekking tot hun huidige positie in de markt. Piet Hein is voor velen namelijk onbereikbaar en Leen Bakker te inclusief of inbegrepen.  

Voor deze campagne heb ik 3 producten ontworpen. Elk product zal verkrijgbaar zijn in twee moderne en sprekende kleuren. Daarnaast heb ik 3 posters ontworpen, 3 video’s, een fotoserie, een verpakking, een merkuiting en nog een aantal versterkende onderdelen.